Σως γιαουρτιού με πιπεριά φλωρίνης - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Σως γιαουρτιού με πιπεριά φλωρίνης

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Αν ψάχνεις να βρεις μια σως ή ένα dressing για να αντικαταστήσεις την μαγιονέζα τότε η συνταγή που ανακαλύψαμε για εσένα, είναι αυτό ακριβώς που αναζητάς.

Υλικά
250gr στραγγιστό γιαούρτι
1 ψητή πιπεριά φλωρίνης ξεφλουδισμένη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Λίγο κύμινο
2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι

Εκτέλεση
Στράγγισε καλά το γιαούρτι και την πιπεριά και σε έναν πολυκόφτη πολτοποίησε την πιπεριά και το σκόρδο. Έπειτα πρόσθεσε το γιαούρτι, το κύμινο, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια άδειασε το μείγμα σε ένα μπολ ρίξε το ξύσμα λεμονιού και ενσωμάτωσε σταδιακά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας δυνατά με ένα σύρμα για να δέσει. Στο τέλος πρόσθεσε το σχοινόπρασο ανακάτεψε ξανά και άφησε τη σως στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες έτσι ώστε να κρυώσει και να δέσει.