Συμβουλές για να μην κάνεις ατασθαλίες στη δίαιτά σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Wellness

Συμβουλές για να μην κάνεις ατασθαλίες στη δίαιτά σου

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Όταν μπαίνουμε στη διαδικασία να ακολουθήσουμε μία συγκεκριμένη διατροφή για να χάσουμε βάρος, σίγουρα περνάμε και κάποιες μέρες που μας φαίνεται ακατόρθωτο να παραμείνουμε πιστοί σε αυτή. Όμως οι ειδικοί έχουν να μοιραστούν μαζί μας κάποιες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να μην κάνουμε ατασθαλίες.

Το μυαλό μας έχει δύναμη
Αν καταφέρουμε να αλλάξουμε την αντίληψή μας για το φαγητό και να το αναγνωρίσουμε ως μέσο θρέψης και επιβίωσης θα πάψουμε να το αντιμετωπίζουμε συναισθηματικά.

Το φαγητό δεν είναι ανταμοιβή, ούτε επιβράβευση
Οι περισσότεροι από εμάς που καταναλώνουμε τροφές για συναισθηματικούς λόγους τείνουμε, όποτε καταφέρνουμε κάτι, να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας με την αγαπημένη μας λιχουδιά. Όμως αυτό δεν είναι η σωστή επιλογή όταν έχουμε μπει στη διαδικασία της υγιεινής διατροφής. Μπορούμε να επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας με άλλους τρόπους.

Ποιο είναι το είδος πείνας που νιώθουμε
Χρειάζεται να αναγνωρίσουμε το είδος της πείνας που νιώθουμε, δηλαδή η συναισθηματική πείνα μας κάνει να λαχταράμε λιπαρά ή ζαχαρούχα τρόφιμα. Η γνήσια σωματική πείνα εμφανίζεται σταδιακά όχι ξαφνικά και την αισθανόμαστε στο στομάχι.

Οι πειρασμοί δεν έχουν θέση στο σπίτι
Για να μπορέσουμε να παραμείνουμε αφοσιωμένοι στο διατροφικό μας πλάνο είναι σημαντικό να αδειάσουμε τα ντουλάπια μας από τις λιχουδιές. Όσο υπάρχουν μέσα στο σπίτι θα είναι δύσκολο να αντισταθούμε όσο πειθαρχημένοι και αν νιώθουμε πως είμαστε.